Jom Tgk

Loading...

Oct 30, 2012

Jalan2 to Padang 23t-27 oct 2012


Isnin 22 .10.2012
Malasnye nak keje.. sebabr keje satu ari ni je.. pastu esok aku da stat keje tuk jalan2 cari pasal.. hahaha.. beg tak kemas lagi nih.. fuh.. xpe la malam kang leh kemas.. hehehe

Selasa 23 oct.. 
0500 pagi... Sume da bgn.. Anak2 aku ni biase la kena dibgnkan... Tp nasib senang.. So sume da siap2..
elok lak hari ni.. mak ngan bapa mertua aku nak ke mekah untuk mengerjakan haji.. ALhamdulillah dorang dapat pergi tahun ni.. so, aku, hubby and anak2 sume da siap2..  Ayah da pakai ihram.. N tggu imam dtg tuk azan dpn umah.. Pastu kira pas subuh tu kitorg da gerak ke klia.. Hanta mak n ayah dulu.. Pastu kul 1130 kitorg lak gerak ke lcct sbb flight kitorg kul 1325.. Sampai je lcct lepak jap kat starbuck smnta tggu mak n bapak tiri aku datang... Kitorg sampai Padang dalam kul 1430 la kalo ikut time sini.. Tapi kat sane masa dia lambat 1jam.. So sampai kat padang kul 1330 hehehe.. macam 5 minit je.. Ade la adik mak aku tggu.. kira makcik aku la iaitu etek fahmi ngan driver yg bakal amik kitog kat sana.. Aku excited gile sbb da lama x balik.. Niat nak balik ade.. Tapi x tau bile sbb ongkos xde.. 

Tapi kali ni rezeki ade so.. makaku ajak ari tu aku pun on.. tanyaa hubby pun die pun ok je.. so sampai la kat Padang ni.. sampai2 je kitorg g makan kat restoran Padang sana.. sampai je dalam kitorg duduk.. hmm.. lum order lagi tetiba pelayan tu da datang n bawa makanan2 sume letak kat meja.. Rupenye style dorg kat sini mane nak makan je usik, kalo tak jangan usik.. sebab dorg akan kira pinggan yang lauknye diusik... so kalo x usik dorg tak kira.. mcm tu jugak air.. fuh.. Pas makan tu kitaorg trskan perjalanan balik ke Kampung Pauh, Maninjau... Dalam perjalanan tu kitorg singgah ke Air terjun Lembah Anai... fuh tinggi woo.. pas amik2 gambar.. teruskan perjalanan so dlam kul 7 lebih gak la baru sampai umah atuk.. opp sebelum tu kitorg singgah kat kedai tepon.. beli sim kad.. jenama SIMPATI.. hahah leh tahan gak la murah dorg punye line intenet beli simkad tu baru RP 8000 rase nye.. pastu top up die Rp20,000.. fuh mahalnye.. 20k.. hahahha.. takde la kira duit malaysia dalam RM6 la.. tapi ok gak line intenet kat sane ade.. hehehe




Rumah atuk kat sini takde la besar mane.. rumah kampung.. pastu kat sebelh tu ade la buka kedai runcit kecik.. 


Rabu 24 Oct..
Hari ni kitorg takde g mane2.. pagi tu Etek Fahmi nak pegi top up barang2 kedai die so kitorg pegi la satu mcm pasar tani dorang yang dipanggil Balai Rabaa..  balik tu kitorg just jalan2 kat area situ je.. tgk pemandangan kat danau.. n pegi umah adik mak yg betul2 kat tepi danau..

pasni utk khamis jumaat kita akan to be cont... hehe
asben wit salah sorg pakcik jual rokok daun kat sane..



ijahumaira