Jom Tgk

Loading...

Feb 26, 2012

NEW HOBBY?????

wokey... last january + beberapa sikit early feb aku kan cuti lame since budak2 opis aku n bos gi Bali for their company trip.. since aku baru jek join company tu, so tak dapat la ikut.. kalo nak ikut boleh je tapi ongkos nya sindiri pak... mana bisa... nggak ada bajet... hehehe..

kira dat time aku cuti almost 3 weeks... ( tp still x update blog.. hehehe.. sdg menumpukan perhatian kepada masa2 lapang untuk diisi dengan benda2 yang lebih berfaedah...hahaha,, ok CUT!!)

so aku pun carik la someting yang bole aku lakukan untuk mengisi masa yang terluang ni..... aku mula hobi baru... hahaha... baca buku... tapi bukan buku akaun or perdagangan or ekonomi... hhhhhaaaaaaaaaaaaa... dan bukan juga novel2 cinta yg skang ni org sibuk dok baca ( dgn aksi2 18SX) karya2 Sharifah Abu Salem atau Fauziah Ashari atau Damya Hanna atau mane2 la penulis novel yg terkenal ngan kisah2 romantik ni...TETAPI... ha.. tgk gambar ni dulu....




Penulis Ramlee Awang Murseed menjadi pilihan aku... aku start ngan CINTA SANG RATU... pastu baru HIJAB SANG PENCINTA.. actually aku tertinggal yg first.. BAGAIKAN PUTERI... sebab nye ini adala novel Trilogy..tapi aku akan carik gak.. kalo kat Pustaka Minerva dapat discount 20% okey gak tu....

sbnrnya da lama aku nak baca CINTA SANG RATU tu...Sbb bila aku baca sinopsis die terasa unik.. berunsurkan kisah abad ke 15.. Zaman Hang Tuah tu.. sesuatu yang lain dari yang lain... dan novel2 penulis ni pun lain dari yang lain... Insyaallah aku akan try untuk buat collection novel penulis ni...(haha.. hopefully husband aku tak bising la ngan hobi baru nih...hehe)

lagi satu yang paling aku suka dua2 novel ni bercirikan keislaman... sangat2 bagus untuk dibaca dan difahami betapa indahnya islam...

Watak utama Laksamana Sunan yang sangat taat kepada Allah.... pastu kisah2 epik yang bila aku baca aku dapat bayangkan  camne rupenye zaman dulu kala.. pastu kisah sakti2 yang diberikan oleh Allah, makluk2 Allah yang terdahulu, kisah manusia yang bersekutu dengan syaitan... hmm mmg rajin penulis ni buat rujukan...really2 sangat teruja dengan penulis novel ni...(terbayang citer MERONG MAHAWANGSA)hehee

actually aku minat ngan cerita2 epik atau sakti atau ajaib... sebab Allah itu ada bnyk rahsia yang kita x dapat korek... korek satu, masih ada 10 rahsia... Subhanallah....


Pasni aku nak dapatkan citer Cinta Sufi dan Sutera Bidadari... Insyaallah...

Kira aku ni peminat novel thriller la.... haahaha