Jom Tgk

Loading...

Feb 16, 2013

diet??

wah lame x hapdate...
hari ni tangan aku rajin nak menulis..
ok..  kisahnya..

pertghn disember sesuatu terjadi yg membuatkan aku membuka mata..  btl la kata org..  kita ni kalo da kawen tu lagi nak kena jaga badan..  so far aku br perasan lps balik dr padang aritu..  aku sendiri malu tgk gambar aku da sama besar ngan mak aku..  aku rase aku lagi besar kot dr mak aku..  cousin ngan mkcik aku pun kata aku da gemuk..  oh xleh jadi ni.. so aku stat nak kuruskan badan..  tp hmm x tau la nape aku ni suka buat benda separuh jalan..  then ade satu kisah di bulan disember..  hehe kira tragedi disember la ni..

so from that time aku nekad utk trskan usaha aku..  aku stat x amik nasi..  nasi just utk weekend je.. hehe aku lebihkan sayur..  lgpun aku ni xde mase nak bersenam jadi aku amik cr dgn amik kalori yg sikit...

so far before ni berat aku 75kg.. masuk hari ni kira 3 bulan la aku berdiet..  skang berat aku da 67 kg..  yes..  aku akan trskan sampai dpt target 55kg..lebih kurang lagi 10kg.. hmmm aku pun nak tgk gak cmne la kalo aku kurus agaknye..

tringin nak pakai bj saiz m hahahha..  blh ke?  yg lagi kelakar aku trpaksa oter balik bj yg aku tmpah..  makcik tu pun da agak sbb die kata masa aku anta kain nampak berisi..  bila amik die kata da kurus..  hahahha...


lagi satu aku selalu buka website kevin zahari untuk dapat inspirasi dr dorg lain yg diet..  dorg tu x yah maka  apa2 ubat.. cm jaga makan je..  kena tau cara pengam bilan kalori..

ha pengambila  kalori ni la paling penting kalo nak diet..  kalo la kita dok beraenam pastu makan mee grg ngan nasi lemak pun x guna gak..





ni hasilnya after 2 mnths..