Jom Tgk

Loading...

Dec 18, 2015

Shopping di Nattacosme

Da lama nak shopping kat nattacosme ni.. tapi masih belum berkesempatan..

Sekali nak jadi cerita, angeld eyeliner/ eyebrow brush aku boleh hilang pulak.

Da cari kat watson, guardian, tesco and lain2 kedai takde yang berkenan.. apa lagi teringat laman web Natta ni. Rupenya kat natta ade sale.. apa lagi grab la cerro punya brand.. Baru RM11.92 hehe..

Sekali terjumpa lak Miss Hana pencil eyeliner baru RM12.00.. 

Shipping cepat, baru semalam order hari ni da dapat.

Tiptop lah..



Yang lagi bestnya tu.. dapat voucher.. thank you natta


Dec 9, 2015

Perginya seorang pelawak best

Tarikh 30.11.2015 dikejutkan satu berita, Pak Yus dari kumpulan Jambu telah pergi meninggalkan kita..


Aku memang selalu tengok maharaja lawak kalau ada Jozan, Jambu, Sepahtu, Shiro.. dan ade la beberapa lagi pelawak yang best..


Tapi hari tu memang terkejut bila dapat berita ni..


Rasa sedih gak.. walaupun dia artis tapi telatah dia masa melawak, aksi2 dia yang bersahaja.. macam lantak la apa orang nak kata.. memang best..


Lepas tu arwah pun baik dan banyak reveal dari kenalan2 dia yang arwah ni pemurah.. tak berkira dengan kawan2.. dan memang baik la..


Al-Fatihah buat arwah Pak Yus Jambu atau Yusry bin Edoo.. The best silent comedian..

Dec 2, 2015

Whish List 2015





Wah makin lama makin mengada2 plak aku ni dengan mekap..


Hehe tapi seronok bila da pandai sikit2..Takla pandai sangat tapi boleh la.. ade gak la kaler kat muka ni sikit dari kusam pucat macam orang baru beranak sakit meroyan kan..


Well macam2 da aku beli produk mekap ni.. Biasanya beli kat drugstore je la Watson, Guardian..


Ade gak yang beli online tapi jarang la..


Skang ni ade beberapa benda yang aku teringin sangat..


1) Revlon Color Stay Foundation - Banyak da review kata foundation ni best yang tip top meletop kebabooommm.. tu yang nak beli tu..


2) Essence coverstick (concealer) - ni pun cam menarik kalau nak tutup cela2 tu sikit..  Sebelum ni pakai concealer maybeline.. ok gak la.. tapi tak coverage sangat.. saje nak tukar angin.


3) Biore Skin Prefect Milk - Yang ni sunblock best kot.. banyak gak aku baca blogger yang pakai ni and menarik nya dia boleh jadi mekap base.


4) eye krim - Tapi tak tau nak beli eye krim brand ape????? masih mencari..


So far ni je whish yang belum tertunai.. harap2 tertunai sebelum akhir tahun ni.